EPB Regelgeving & Premies

EPB Regelgeving & Premies

EPB REGELGEVING

Zowel bij nieuwe of renovatie bouwprojecten krijgt u te maken met EPB-regels en premies. Waaraan uw isolatie moet voldoen, vernemen we vaak via de EPB-voorschriften die specifiek voor uw woning zijn opgesteld.

Er is altijd een minimale isolatienorm waaraan uw woning moet voldoen maar daarnaast wordt vaak naar een nog betere isolatienorm gestreefd en is de isolatie dan ook dikker dan de wet voorschrijft.

Wij kijken samen met u welke isolatie het best geschikt is om aan uw normen te voldoen.

Vaak krijgt u E-peilenU-waardes of R-waardes naar het hoofd geslingerd en ziet u vaak het bos door de bomen niet meer. Wij bekijken graag voor u wat deze waardes precies betekenen in dikte van isolatie.

PREMIES

Premies zijn er in eerste instantie om u te motiveren om te isoleren maar hier zijn een aantal verplichtingen aan verbonden. Zo is er telkens een minimumdikte verplicht en dient u aangesloten te zijn op het elektriciteitsnet sinds 1 januari 2006.

Wilt u weten welke premies van toepassing zijn voor u? Neem gerust contact met ons op en we kijken het graag voor u na. Hieronder sommen we in ieder geval een lijst op van de meest voorkomende premies.

PREMIE VOOR VLOERISOLATIE EN KRUIPKELDERISOLATIE:

Beide toepassingen komen in aanmerking voor een premie van 6€/m² indien u een isolatie voorziet met een minimale R-waarde van 2 m²K/W die geplaatst wordt door een erkende aannemer. Hoe dik moet uw isolatie zijn? Dit hangt af van het type isolatie dat u wil gaan gebruiken. Neem hiervoor contact met ons op en we bekijken samen wat de beste oplossing is.

PREMIE VOOR DAKISOLATIE EN ZOLDERISOLATIE

De premie voor dakisolatie of zoldervloerisolatie is hetzelfde als voor vloerisolatie en bedraagt ook 4€/m² wanneer geplaatst door een erkend vakman. Hier is echter een R-waarde vereist die 4.5 m²K/W bedraagt. Deze R-waarde is bewust zo hoog omdat uw warmteverlies via het dak wel tot 30% kan oplopen.


Meer info over EPB en premies kan u hier terugvinden