Zolderisolatie

Zolderisolatie

ZOLDERISOLATIE IN UW WOONST

In tijden van stijgende energiekosten en gebrek aan woningen worden ongebruikte zolders en bovenverdiepingen steeds vaker tot woon- en slaapruimte omgebouwd. Aangezien men het dakbeschot in de meeste gevallen niet wil verwijderen, is het isoleren tussen de spanten een goedkopere en weersonafhankelijk oplossing.

Bij een bestaand dak is het uiteraard niet altijd mogelijk te kiezen welke isolatie u wilt. U bent hier eerder afhankelijk van de opbouw van uw dak. Bij Mardaga isolatie- & bouwcoördinatie kunnen we u echter in bijna alle gevallen een oplossing aanreiken.

We kijken samen naar de mogelijkheden en bespreken de kostprijs.

ISOLATIE MET GLASWOL

Een isolatie met glaswol is meestal aangewezen bij een dak waarbij de opbouw van de kepers en spanten voldoende is om de isolatie tussen te plaatsen. Doorgaans is de hoogte van het houtwerk niet voldoende en is deze voor conventionele isolatiematerialen vaak niet voldoende om aan de huidige isolatievereisten te voldoen.

Hierdoor bent u eerder aangewezen op een isolatie met gespoten polyurethaan (PUR). Door de lage thermische geleidbaarheid en hoge isolatiewaarde bij geringe dikte, is het niet nodig de spanten te verhogen, wat duur is in de zin van tijd en geld. Met een degelijke plaatsing wordt het schuim eenvoudig zonder zagen of snijden van de isolatie, tussen de spanten gespoten. Zo ontstaat een solide en goed isolerende schuimlaag. Klik hier voor meer informatie.

HEEFT U EEN SPECIFIEKE VRAAG OVER ZOLDERISOLATIE?    Het juiste advies inwinnen over zolderisolatie?