Vloer isolatie

Vloerisolatie

DE VOORDELEN VAN VLOERISOLATIE

Vloerisolatie biedt vele voordelen en is vandaag niet meer weg te denken. Door de vloer te isoleren houdt u kou uit uw woning en houdt u de warmte binnenshuis. Dit betekent een aanzienlijke blijvende besparing op uw energiefactuur. De vloer isoleren draagt zo ook bij tot het comfort van de woning en is dus vooral een verstandige investering. Zo kan u bij het plaatsen van vloerisolatie door een geregistreerde aannemer trouwens genieten van premies. (Meer over premies vloerisolatie)

Een goede vloerisolatie moet natuurlijk beantwoorden aan een aantal voorwaarden. Mardaga isolatie- & bouwcoördinatie biedt verschillende mogelijkheden vloerisolatie.

GESPOTEN VLOERISOLATIE OF PUR VLOERISOLATIE

Gespoten polyurethaan of PUR is zowat overal toepasbaar en het is een snelle en droge oplossing voor bijna al uw vloerprojecten. PUR wordt bekomen door een chemische reactie bij het mengen van twee componenten die op hun beurt opschuimen en uitharden tot de beste isolatie die er op dit moment is.

Ten opzichte van vaste platen win je behoorlijk aan isolerend vermogen en werk je naadloos. Indien u vaste platen wilt leggen, dient u een uitvullaag te voorzien in gewone chape en de dikte van die laag verliest u aan isolatie terwijl u met gespoten PUR rechtstreeks op de betonvloer kan aansluiten en de leidingen en buizen zo mee insluit in uw isolatie.

Voorbeeld: 3cm PUR isoleert even efficiënt als 22cm schuimbeton.

EPS VLOERISOLATIE OF ISOLATIECHAPE

EPS vloerisolatie of isolatiecEPS isolatiehape is een thermische en isolerende uitvullaag op basis van EPS (geëxpandeerd polystreen of ‘piepschuim’) korrels. De EPS korrels worden ter plekke vermengd met water, cement en een kleefstof in een voorvermenger tot een isolerende chape of isolatiechape.

Deze isolerende chape heeft een vaste lambda waarde en wordt reeds 50 jaar toegepast in de bouw. Isoleermortel heeft het voordeel dat u de bouw niet grondig hoeft te stofzuigen zoals bij PUR. U kan de werken vrijwel meteen uitvoeren na de pleisterwerken omdat de vloer ook niet droog hoeft te zijn.

Isolatiechape heeft een zeer hoge drukvastheid en vertoont nooit krimp. Het is dan ook toepasbaar in vele opzichten en onbeperkt in dikte uit te voeren. Een hellingsniveau van een plat dak uitvoeren in EPS isolatie draagt nog eens extra bij aan de isolatie van uw dak.

Het juiste advies inwinnen over vloerisolatie?

HEEFT U EEN SPECIFIEKE VRAAG OVER VLOER ISOLATIE?